Blog: Hoe onze energiedeskundigen hun steentje bijdragen

Posted by Joachim Verhelst, Maaike Deverwerre en Pieter Mast On 7 augustus 2018 om 09:09

#epb, #duurzaamheid, #macobogroup, #oved, #energie

2019.08.07 Blog OVED

Bij MACOBO Group werken diverse energie- en duurzaamheidsingenieurs en een aantal onder hen zijn docenten bij de beroepsvereniging OVED, Overlegplatform voor Energiedeskundigen. Ze maken als energiedeskundigen actief deel uit van het lerende netwerk OVEDplus en ze geven thematische workshops voor OVED Academy.

OVED biedt professionele ondersteuning aan door middel van belangenbehartiging, informatieverstrekking en permanente vorming. De beroepsvereniging telt ongeveer 350 bedrijven die meer dan 1.500 energieprofessionals in de bouwsector vertegenwoordigen. De leden zijn o.a. EPC-deskundigen, EPB- en ventilatieverslaggevers en adviseurs over duurzaam bouwen, energie-efficiëntie of hernieuwbare energie.

“Maar ook architecten, ingenieurs technieken en andere geïnteresseerden die zich in EPC of EPB willen verdiepen, zijn welkom,” vertelt ing. Pieter Mast, Duurzaamheidsingenieur bij Macobo. “De OVED Academy biedt namelijk een permanente vorming aan, gegeven door lesgevers met dagelijkse praktijkervaring uit hun eigen EPB-dossiers. Ikzelf doceer er bijvoorbeeld over niet-residentiële thema’s zoals ventilatie en koeling.”

In deze interactieve workshop verduidelijkt Pieter de ventilatieregelgeving voor niet-residentiële projecten aan de hand van verschillende praktijkcases in de software. Maar ook zijn collega Joachim zet zijn ervaring als docent en zijn knowhow vanuit de praktijk in voor de OVED Academy.

dr. ir. Joachim Verhelst, Ingenieur Technieken bij Macobo: “Vooral de interactieve aanpak waarbij je zelf vragen of cases kan voorleggen, werkt goed. En persoonlijk vind ik het interessant om mijn professioneel netwerk uit te bouwen en ervaringen uit te wisselen.”

MACOBO Group zet in op innovatie, onderzoek en ontwikkeling, want het is cruciaal voor de toekomst van onze ingenieursgroep en de bouwsector in het algemeen. De markt is constant in verandering wat betekent dat je je als organisatie in een continu verbeteringsproces moet bevinden om je klanten de best mogelijke kwaliteit te kunnen leveren. Kennisoverdracht tussen gelijkgestemden is van een niet te onderschatten waarde in dit proces. MACOBO Group stimuleert zijn medewerkers om hierin een actieve rol te spelen.

Maaike Deverwerre
maaike.deverwerre@macobo.be
0460 94 21 39

Maaike Deverwerre is Sales & Marketing Manager. Indien u meer informatie wenst over onze diensten, neem dan contact op met haar.