News: Engineers in Management

Posted by Greta Brebels On 4 september 2018 om 08:30

#bouwmanagement, #bouwcoördinatie, #macobogroup, #eim

2018.09.04 Blog EiM

Engineers In Management of korter EiM is het management- en consultancy bureau voor de bouw- en vastgoedsector van de MACOBO Group.

EiM coördineert diverse bouwprojecten en verzekert de doelstellingen met betrekking tot kwaliteit, rendement, duurzaamheid en timing.

De bouwcoördinatoren van EiM trekken het project en treden op als objectieve en onafhankelijke raadgever voor de bouwheer. De dienstverlening van EiM spits zich toe op vier specifieke rollen:

  1. Uitvoeringscoördinatie, waarbij we de bouwheer in de uitvoeringsfase bijstaan
  2. Constructiemanagement, waarbij we bijkomend het ontwerpteam bijstaan met advies bij aanbesteding en gunning
  3. Project management, hier begeleiden we de bouwheer en het ontwerpteam vanaf het voorontwerp tot en met definitieve oplevering
  4. Gedelegeerd bouwheer, in deze rol ontlasten we de bouwheer van a tot z, van haalbaarheidsstudie t.e.m. definitieve oplevering

EiM is georganiseerd in 2 domeinen:

  • “Wonen Leren Werken”, met de focus op residentieel vastgoed, scholen en kantoren
  • “Ziekenhuizen”, met bijzondere expertise in de ziekenhuis- en zorgsector

 

“Met zo’n project verveel je je nooit!”

Als EiM Bouwcoördinator ben ik momenteel actief op UZ Leuven Campus Gasthuisberg als uitvoeringscoördinator voor de uitbreiding van het chirurgisch dagcentrum. De opdracht van EiM voor dit project beslaat zowel dagelijks werftoezicht (werfcoördinatie) als plancoördinatie en uitvoeringscoördinatie.

Ik ben verantwoordelijk voor die laatste deelopdracht. Ik leid de coördinatievergaderingen met de verschillende aannemers en ontwerpers en maak de volledige planning op van alle werken. Daarnaast sta ik samen met enkele collega’s in voor de coördinatie van de uitvoeringsplannen van de diverse nevenaannemers (plancoördinatie). 

Ik haal heel veel voldoening uit dit specifieke project omdat ik echt een meerwaarde kan bieden aan de bouwheer. Dat is voor mij belangrijk. De uitbreiding van een ziekenhuisafdeling met operatiekwartieren en aanleunende functies (o.a. recovery) is sowieso al geen doorsneeproject. Het moet bovendien snel gaan en gelet op het feit dat het ziekenhuis ook tijdens de werken volledig operationeel moet kunnen blijven, maakt van de coördinatie een heuse uitdaging. 

Maar ik zet er met veel plezier mijn tanden in. Het is immers van levensbelang voor de patiënten om in het bestaande gebouw de juiste leidingen op het juiste ogenblik af te koppelen, zonder hierbij het functioneren van de naastgelegen ruimtes te hinderen. Ook de logistieke stromen van het werfverkeer dienen duidelijk te worden afgescheiden van het patiëntenvervoer om de ziekenhuishygiëne van de rest van de afdeling niet te contamineren. 

Mijn collega’s en ik hebben gelukkig ruime ervaring met dergelijke complexe ziekenhuisprojecten. Dit is de reden waarom UZ Leuven ook weer dit project met een gerust hart aan ons toevertrouwde.

Met zo’n project verveel je je nooit!

Greta Brebels
gb@eim.be

Greta Brebels is Projectcoördinator. Indien u vragen heeft over onze diensten Bouwmanagement, neem dan contact op met haar.