Blog: Door Covid-19 nog meer dan ooit tevoren: one team!

Posted by Maaike Deverwerre On 14 april 2020 om 08:34

#engineering, #samensterk, #oneteam

one team 800 px

BLOG: Door Covid-19 nog meer dan ooit tevoren: one team!

De coronacrisis zorgt voor een nooit geziene onzekerheid in het bedrijfsleven, maar ook in de levens van de mensen achter het bedrijf. En laat het nu net die mensen zijn waarop een ingenieursbureau bloeit en groeit. Het is in deze onvoorspelbare tijden niet gemakkelijk om personeel zekerheid te bieden en dan wordt een positieve benadering nog belangrijker dan anders. We nemen jullie graag mee in onze aanpak van de afgelopen weken.

Helder en proactief

De directie heeft van meet af aan helder gecommuniceerd met concrete informatie én, waar kon, proactief.

Op vrijdag 13 maart, daags na de persconferentie van Eerste Minister Sophie Wilmès en haar Nationale Veiligheidsraad, heeft onze CEO rond de middag alle medewerkers op de hoogte gebracht van de duidelijk afgebakende maatregelen die de MACOBO Group nam om personeel en hun families veilig te stellen.

Dinsdagmiddag 17 maart, nog vóór de persconferentie van de Belgische federale overheid van diezelfde avond, werd het scenario bij een eventuele lockdown proactief aan het personeel toegelicht. Hierdoor kon, na de effectieve aankondiging, heel snel geschakeld worden en wisten alle werknemers onmiddellijk waar ze aan toe waren.

“Het was voor ons snel duidelijk dat de quasi-lockdown er zou komen waardoor achter de schermen alle maatregelen
werden getroffen om de ICT-infrastructuur aan te passen: laptops bijkopen en een uitgebreide cloudoplossing
opzetten voor de modelleurs die met zware software werken. Iedereen op VPN, iedereen op MS Teams,
licenties op punt zetten. En dat alles op nog geen 24 uur."
CFO, Steven Melis

Onder andere telewerk werd voorzien voor alle medewerkers, flexibele uren werden maximaal toegestaan om werk en privé te kunnen combineren en organiseren, dagelijkse bijsturing van de planning van de projecten – waarvoor we heel afhankelijk zijn van onze bouwpartners – en heel duidelijke en strikte instructies rond werfbezoeken. Vergaderingen met internen én externen moesten zo veel mogelijk digitaal worden georganiseerd. Iedereen kreeg ook meteen een overzicht van wie te contacteren bij welk probleem.

“Het was voor de MACOBO Group ook belangrijk dat de communicatie, service en bereikbaarheid
naar onze klanten toe niet in het gedrang zou komen, evenals deadlines. Dus het was kwestie
van ons anders te organiseren en we zijn daar, door de inzet van de hele ploeg,
zeer snel in geslaagd.”
CEO, Natalie Vanderschaeghe

Communicatie is key

Als bedrijf met vestigingen op vier locaties, weten we hoe belangrijk communicatie is. Maar de coronacrisis is dan toch weer een beproeving van een andere soort.

De Teamleaders blijven ook op afstand de draaischijf van hun dienst en hun centrale rol wordt nu nog belangrijker. Ze moeten niet enkel de projecten draaiende houden en de planning blijven organiseren, maar ook de menselijke factor speelt meer mee dan in een gebruikelijke situatie. Mensen werken in atypische omstandigheden en dat vergt extra aandacht: medewerkers met een partner in de zorgsector bijvoorbeeld of alleenstaanden, koppels met heel jonge kinderen die deze situatie niet begrijpen of mensen die kleinbehuisd zijn.

“We lassen regelmatig Teamleader meetings in om ervaringen uit te wisselen, over praktische zaken,
maar ook over de menselijke kant. Er zijn hier lessen te leren die ons zullen sterken voor de toekomst.”
Teamleader Stabiliteit, Ellen Simoen

Een externe nieuwsbrief werd verstuurd naar al onze klanten en partners en ook op social media kondigden we aan hoe we verder gingen. De hoofdboodschap: dat MACOBO-STABO een maximale dienstverlening garandeert onder veilige omstandigheden, van thuis uit dus.

Tijdelijke werkloosheid

Van zodra we vernamen dat bepaalde werven zouden sluiten, wisten we dat dit consequenties voor ons zou hebben. De piste van tijdelijke werkloosheid werd proactief geschetst aan het personeel, psychologisch niet onbelangrijk, om zo geleidelijk aan naar de effectieve toepassing ervan te gaan.

“Tot op heden vind ik dit de zwaarste dobber: een deel van je personeel op tijdelijke werkloosheid moeten zetten.
Nagenoeg niemand staat op een volledig werkloos regime, maar het heeft op de ene functie al meer invloed
dan op de andere. Samen met de Teamleaders bekijken we dit wekelijks en sturen we bij waar nodig.
Het blijft een terugkerende denkoefening.”
CEO, Natalie Vanderschaeghe

One Team

Positiviteit en solidariteit zitten in het DNA van de MACOBO Group en dat is in deze rare tijden een zegen. Zo is er veel begrip voor de beslissingen die de directie neemt en blijft iedereen zich optimaal inzetten.

Er ontstaan ook hartverwarmende of grappige initiatieven. Sommigen gestuurd vanuit het management, maar de meeste groeien organisch: de collega die iedere ochtend een hilarische song mét clip de groepswhatsapp instuurt, foto’s van kinderen met zotte kuren of een pianowonder dat een deuntje speelt, de digitale after work drink op vrijdag waarbij MS Teams bijna ontploft door het aantal deelnemers.

“Het is nog te vroeg om te zeggen wat de consequenties zijn voor de MACOBO Group, maar ik kan met zekerheid vertellen
dat ik de beste ploeg heb om dit het hoofd te bieden. 
Ik ben ongelooflijk fier op mijn team. Dat het allemaal toppers zijn!”
CEO, Natalie Vanderschaeghe

Ondertussen merken we dat onze klanten en andere bouwpartners dezelfde lijn volgen als de onze en dat niet wordt afgeweken van deadlines en de lange termijn visie, wat ons positief stemt. One team is meer dan ooit tevoren van toepassing, nu ook samen met de hele bouwsector.

One team, samen sterk!

Maaike Deverwerre
Sales & Marketing Manager
maaike.deverwerre@macobo-stabo.be